Juha Ritvanen

Persujen kommentointikieltojen laajuus

On se kumma miten hyvin monet persut kuten Timo Vaittinenkin, on asettanut kommentointikiellon. Mihin Timo Vaittisen kommenttiin tässä yritän vastata, on Perussuomalaisten oma sisäinen ongelma, joiden kanssa he joutuvat taistelemaan niin kauan kuin he ovat olemassa puolueena.

Ei-demokraattinen arvomaailmasi sanelee myös sinun, Timo Vaittinen, ajatuksesi, ihan samoin kuin ne ei-demokratiaan perustuvat käytännöt, joista itse eräässä viestissäsi puhut (johon yritin vastata). Ymmärrätkö itse tämän logiikan tai viestisi mistä puhun?

Demokratiassa jokainen arvomaailma joutuu jokseenkin taistelemaan olemassaolostaan. Asia koskee myös Perussuomalaisia, mutta joiden arvomaailma ei ole demokratiaan perustuva, koska se on keskittynyt liikaa nationalistisiin arvoihin, jossa demokratian rajat ovat vedetty kansallisuuksiin.
Ymmärrätkö itse omaa itseäsi, omaa arvomaailmaasi ja sen erittäin näkyviä ristiriitoja?

 

Miksi demokratiaa puolustava ihminen joutuu tällaisen sanan-, arvomaailman ja ajatuksenvapautta rajoittavan puolueen jäsenien "mustalle listalle", jotka kostavat kaikelle muulle yhteiskunnalle omat henkilökohtaiset psykologiset ongelmansa, joita he eivät ole itse kykeneväisiä kohtaamaan omassa elämissään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sinä ja sinun suosittelijasi ette osaa näköjään 'lukea' tätä saittia oikealla tavalla, sillä kun kommentointi mahdollisuus on kokonaan blogiin suljettu, niin kukaan ei pääse kommentoimaan. Juuri tuosta näyttää olevan kysymys kyseisen henkilön blogikommentoinnissa. Poistunut koneen ääreltä eikä ole siten vastaamassa enää kommenttien sisällöstä eikä itse vastaamassa.

Mutta kuten aina, niin persuissahan syy on. Herätkää aikuiset ihmiset tähän päivään. Ilman jatkuvaa syyttelyä.

Blogi näyttää olevan näin aamusta ainakin jälleen kommentoitavana, joten ei kun kirjoittelemaan. Asiallisesti.

Juha Ritvanen

Tjaa, sitten on aika monien nationalistien huumorintaju yhtä surkeasti muiden ymmärrettävissä.
No, sehän nyt ei ole mikään uutinen, että asiat lyötäisiin läskiksi asiasta kuin asiasta sen arvomaailman edustajien taholta kun pitäisi alkaa ottaa omista puheista jokin vastuu.

Persutkin ovat aika hyvin tunnettuja vastuuntunnottomuudestaan.

PS. Miksiköhän Timo Vaittinen sitten vastasi tähän niinkuin vastasi? Haluatko analysoida itseäsi ja Timo Vaittista hieman? :)

Taisi nyt osua pilkka ihan omaan nilkkaan, vai?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ritvanen, kiitos erillisetä huomionosoituksesta kun päätit sitten oikein ihan oman blogipuheenvuoron minulle omistaa.

Pari faktaa:

- Jokaisella blogin pitäjällä on oikeus päättää missä kulkee alaraja kommentoinnin tasossa.
- Olet ensimmäinen ja taatusti viimeinen minun blogistani koskaan bannit saanut henkilö, olenhan avoimen sananvapauden kannattaja.
- Bannit sait 23.12.2013 tämän blogikeskustelun perusteella
http://timovaittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1277...
- bannin saamiseesi vaikutti toki myös aiempi lapsekas ja epäasiallinen räyhääminen blogeissani, ja tässä tuli sitten se lopullinen pohjakosketus kohdallasi vastaan.
- bannisi kesto olkoon ½-vuotta.

Perussuomalaisista eroan siinä, että vaikka monet heidän aatteensa suoraan jaankin, ongelma on että puolue on vain näennäis EU-kriittinen, Perussuomalaiset ei suoranaisesti vaadi Suomen eroa EU:sta, ei edes eurosta, mielestäni.

Siksi olemme perustamassa Suomeen aivan uutta puoluetta, jonka ohjelmassa em. asiat ovat hyvin keskeisiä [www.suomen-laillisuuspuolue.fi]

Tarvitsemme enemmän julkista keskustelua minne olemme menossa ja mitä vaihtoehtoja Suomella on. Keskustelua siitä missä haluamme tärkeimmät Suomea koskevat asiat päätettävän. Ja keskustelua siitä kuinka Suomi valehdeltiin EU:iin ja ketkä olivat sen takana, enkä puhu nyt näistä suomalaiskyykkyhyppy -poliitikoista jotka tiedämme siinä harhautuksessa olleen, tai epädemokkraattisesta ja puolueellisesta valtiollisesta tuesta kansanäännestyksessä enkä erkkomediasta, vaan näiden sätkynukkejen käskijöistä. Siitä todellisesta valta- ja pankkiirieliitistä, joka Suomen kohtaloista määrää.

Juha Ritvanen

> - Jokaisella blogin pitäjällä on oikeus päättää missä kulkee alaraja kommentoinnin tasossa.

Kyllä. Ne, ketkä haluavat rajoittaa tämä sananvapauden ilmaisemista kertoo blogin ylläpitäjästä ihmisenä asioita, joita hän ei ole halukas kuulemaan itsestään ja jättää niitä omiin arvoihinsa. Kun tällainen käyttäytyminen on hyvin yleistä kaikissa varsinkin nationalistisiin arvoihin perustuvissa puolueissa (asiasta löytyy kansainvälisiä psykologisia tutkimuksiakin) sekä ihmiskunnan historiastakin runsaine esimerkkeineen, se on laaja-alainen syy vastustaa kyseistä ismin arvomaailmaa, ideologiaa sekä käytäntöä.
Minulla ei ole yhtään mitään syytä rajoittaa sen sananvapauden käyttöä itseäni vastaan.

> - Olet ensimmäinen ja taatusti viimeinen minun blogistani koskaan bannit saanut henkilö, olenhan avoimen sananvapauden kannattaja.

Selitäpä ristiriitaista lausetta hieman niin että otat huomioon myös oman arvomaailmasi ja mitä esimerkkejä ihmiskunnan historiasta löydät sen arvomaailman käytännöistä. Haluatko tutkia itseäsi hieman enemmän vai pelkäätkö mitä saatat löytää sieltä?

> - Bannit sait 23.12.2013 tämän blogikeskustelun perusteella
http://timovaittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1277...
> - bannin saamiseesi vaikutti toki myös aiempi lapsekas ja epäasiallinen räyhääminen blogeissani, ja tässä tuli sitten se lopullinen pohjakosketus kohdallasi vastaan.
> - bannisi kesto olkoon ½-vuotta.

Hui, ihan pelottaa... :D
Anteeksi, joudun hymyilemään sinulle jos et kerta näytä kestävän kansainvälisesti laajasta ja yli 10-vuotisesta osallistumisestani keskustelupalstoille, joissa käytetään runsaasti värikästä kieltä. Enpä muuten ole koskaan joutunut minnekään bannilistalle siellä.
Arvo- ja sen kautta ajatusmaailman kyseenalaistamisen kieltäminen on eräänlainen merkki siitä, että ei ole itse vielä oikein sisäistänyt kaikkia sitä mitä se on edustanut aikaisemmin ja edustaa edelleenkin.
Myös Sampo Terho on muuten kieltäytynyt keskustelemasta kanssani siitä samasta arvomaailmasta, mitä tarkoitan. Hän on kuitenkin yksi harvoja Perussuomalaisia, joilla on edes jonkinlainen halu kehittyä ihmisenä ja työstää arvomaailmaansa ja sen käytäntöjä demokraattisempaan suuntaan.

Niin kauan kun poliittinen ideologia voidaan pääosin liittää nationalismin arvoihin ja sen käytäntöihin, mitään sellaista puoluetta ei saa päästää kasvamaan liian isoksi.
Niin kauan kun et sinäkään ymmärrä etsiä ihmiskunnan historiasta merkkejä siitä, miten sinun omaksumasi arvomaailma on aikoinaan muodostunut ja millaisiin tekoihin sellainen arvomaailma on vienyt kun puhutaan massoista sekä yksilöiden ja niiden massojen psykologisesta käyttäytymisestä, niin tuollaista haluamaasi "julkista keskustelua" ei ole syytä päästää valloilleen.
Puheesi siitä miten sinun mukaasi tämä maa liittyi EU:hun ja ketkä olivat sen takana on lähinnä ihan mikroskooppisessa suhteessa siihen mitä sinun arvomaailmasi perustat ja käytännöt ovat - lähtien sieltä pienestä perheyksiköstä sukuihin ja klaaneihin jne perustuen.

Maailma ja me ihmiset olemme huomattavasti monimutkaisempia kuin mitä ideologialtasi näennäisesti saat ilmaistua itsestäsi.

Lisäksi (länsimainen) teknologinen kehitys pitää huolen siitä, että globaali maailma on tullut jäädäkseen. Se, mihin suuntaan sitä halutaan viedä, vaatii jo maanosanlaajuisen massan ihmisiä, jotka joutuvat taistelemaan kaikkien muiden maanosien kanssa millä arvoilla sitä toteutetaan. Toivon, ettei Eurooppa jäisi muiden jalkoihin.

Eräät kykenevät muuttumaan ja sopeutumaan (ts. löytämään itsestään sellaisia puolia, joita ei ole uskonut omaavansa) maailman mukaan, toiset eivät. :)

Ymmärrätkö ja hyväksytkö tämän hyvin yksinkertaisen periaatteen: minä en edusta sinun määrittelemääsi Suomea.
EU ei ole se taho, joka vie minulta pois suomalaisuuteni. Näköjään sinä edustat niitä suomalaisia, joilta se vie sen pois. Psykologisesti on ehkä itsetunnostasi kyse tässä asiassa vaikka nationalismin psykologia on aika vaikeasti hahmotettava.

Juha Ritvanen

Jatkan vielä sen verran, että miten aiot puoltaa tai vastustaa sekä sananvapauden että ideologian vapauden toteutumista Suomessa nyt kun on paljastunut että USA:n hallintokoneisto voi todennäköisimmin tutkia sinunkin viestejäsi?

Muuten, Kiinakin on pikkuhiljaa hivuttautunut vähän joka puolelle länsimaisia infrastruktuureita, joilla meidän yhteiskuntaamme ylipäätänsä pyöritetään.

Kai ymmärrät miten tiukassa tilanteessa sinun haluamasi täysin hajanainen Eurooppa on? Mutta en ole naiivi, joten en usko sinun ole yhtään millään tavalla kiinnostunut edes Euroopasta, saati sitten mistään muusta osasta meidän maapalloa. Ei mikään yllätys sinun arvomaailmaltasi.

PS. Eipä muuten vaadi juuri kummoistakaan ärsytystä USA:n republikaaniedustajia vastaan, että he ovat jo haluamassa Suomen pommitettavan ydinpommeilla tuusannuuskaksi. Olen muuten itse saanut tällaista palautetta omista viesteistäni (taisi jolla joskus vuosina 2006-2009)... Voin yrittää löytää todisteita tästä, jos se on vielä löydettävissä (kyseinen palvelu on muuttanut ulkomuotoaankin aika paljon sen jälkeen) ja haluat sitä.

Samaa asiaa käsiteltiin muuten myös piirrossarjassa South Park. :)

Petri Rautiainen

On tyypillistä tänä päivänä, että joku kirjoittaa vastineen sen johdosta, kun jotain toista henkilöä ja/tai puoluetta on arvosteltu sen teoista, aikaansaannoksista. Vastine on kohdistettu jotain kirjoittanutta blogistia ja sen edustamaa tai kannattamaa puoluetta kohtaan.

On täysin henkilökohtaista, millaisista kirjoituksista kunkin blogistin ärsytyskynnys, mitta tulee täyteen.

Juha Ritvanen

Oletko itse tutustunut aiheeseen, että nationalistisiin arvoihin tukeutuvilla ihmisillä on päällimmäisinä taipumuksina hylätä todellinen sananvapaus edistääkseen omaa kapea-alaista ideologiaansa?
Löydät runsaasti materiaalia tästä historian kirjoista.

Minä edustan sitä Eurooppaa, joka näkee nationalismin vain yhtenä osana ihmiskunnan historiaa ja yhtenä isminä. Eurooppa muuten itse kehitti käsitteen nationalismi (kuten myös patriotismi, joka on vähemmän vaarallinen), tuossa 1600-1900 -luvuilla.

Toimituksen poiminnat